Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A MPOE csütörtöki közleményében arra figyelmeztet, hogy a Pénzügyi Szerezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) engedélye nélkül működő váltók a legális váltónál kedvezőbb árfolyamot ígérnek, és a tájékozatlan vásárlóknak kevesebb pénzt adnak át, vagy értéktelen, kivont valutákkal csapják be a hiszékenyeket. Ezekben az esetekben a panaszeljárás legtöbbször eredménytelen. Az egyesület kiemeli azt is, hogy a hatóságok az "ügyfelet" is büntethetik az illegális valutaváltáskor.

A MPOE az elkövetkező napokban valutát vásárolni szándékozó ügyfeleknek javasolja, hogy 200-300 ezer forintot meghaladó váltási szándék esetén érdemes előre bejelenteni a pénzváltónál a váltási igényt.

Valutát csak olyan, engedéllyel rendelkező irodában érdemes váltani, amely jól látható helyen kifüggesztett, PSZÁF által kiadott engedéllyel rendelkezik, és ahol jól követhető, hogy a pénzváltó mely hitelintézet, bank, takarékszövetkezet ügynöke, illetve ahol a kihelyezett árfolyamok és kedvezmények jól láthatóak, nem megtévesztők - hangsúlyozza az egyesület. Hozzáfűzik, hogy a pénzváltó minden ügyletről köteles bizonylatot kiállítani.