Hétfőn 16 óra 30 perc körül két búvár is lemerült a múlt hét szerdán tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány roncsaihoz, amelyben holttestek is lehetnek - írja beszámolójában a 24.hu.

Majdnem egy teljes órát töltöttek a víz alatt, majd amikor a felszínre értek, a motorcsónakokból próbálták eltakarni őket. Hogy erre miért volt szükség, arról egyelőre nincs információnk. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint nem sokkal az újabb merülés kezdete után több dél-koreai jelent meg a Margit hídon. Ők az áldozatok családtagjai.

A mentés ideje alatt öt motorcsónakkal voltak vízen a katonák és a szakemberek. Mostanra a búvárok is elkezdték elhagyni a pontonhidat. A Dunába leeresztett létrát már ki is szedték, a rendőrség pedig hat óra előtt pár perccel feloldotta a rakpart lezárását.

Az origo.hu szerint már négy holttestet találtak. Ez ügyben megkeresték a rendőrséget, a válaszokat még várják.

Hírünk megjelenése után érkezett a Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye, mely szerint felszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben. A magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot. A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, és a test megjelölése után tovább folytatták a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a - magyarok által megjelölt helyről - a felszínre hozták a testet.

A TEK kihelyezett vezetési pontján a műveletek most is folyamatosak, a szakemberek fáradhatatlanul dolgoznak a rendkívüli helyzet biztonságos megoldásán".