Visszavonták a tilalmat, de nem ajánlott útnak indulni

Az M1-es autópályát Budapesttől Hegyeshalom irányába megnyitotta a rendőrség. A Budapest felé vezető oldalon éjfélkor indult meg rendőri felvezetéssel a forgalom. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is arra kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak.
Inforádió, MTI, 2013. március 17. vasárnap, 09:53
Fotó: Napi.hu

Kérjük a járművezetőket, hogy óvatosan, körültekintően haladjanak - olvasható a ORFK Kommunikációs Szolgálat közleményében, amelyet vasárnap 04:14 órakor adtak ki. Az ORFK szombaton 23:54-kor kiadott közleménye szerint az autópálya 81. kilométer szelvényének körzetében különösen óvatosan kell haladni, mivel a belső sávot az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a hótól folyamatosan tisztítja.

Hatvanhat településen nincs még áram Szabolcsban
Folyamatosan csökken az áram nélkül maradt települések száma, de hatvanhat településen egyáltalán vagy részben nincs áramszolgáltatás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Takács Judit, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Az E.ON által szolgáltatott adatok alapján az üzemzavar több mint 35 ezer fogyasztói helyet érint, ami több mint tízezerrel kevesebb a szombat este közölt adatoknál. A helyreállítási munkálatok során előfordult, hogy az adott településre már visszakapcsolták az áramot, azonban a kisfeszültségű hálózat hibája miatt a lakosság mégsem volt ellátva.

A megye valamennyi településen megoldották a vízellátás és a szennyvízelvezetés problémáit. Az összesen 83 melegedőhelyet 765-en keresték fel a rendkívüli időjárás kezdete óta és nyolc embernek volt szüksége elhelyezésre - ismertette a hadnagy.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a Nyíregyháza-Záhony és a Nyíregyháza-Szerencs vasútvonalon dízelmozdonyok vontatják a szerelvényeket. A vonatok csökkentett számmal, de szállítják az utasokat - tette hozzá Takács Judit.

A megye tűzoltóit az elmúlt huszonnégy órában legtöbbször árokba csúszott járművekhez, valamint úttestre dőlt, leszakadt faágak eltávolításához riasztották.

Továbbra sem ajánlott útnak indulni

A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság március 17-én 8 órai hatállyal visszavonta a március 14-én hozott határozatát, melyben közlekedési tilalmat rendelt el Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya városok és térségeik területén.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is arra kéri az állampolgárokat, hogy ha tehetik, ne induljanak útnak! Amennyiben mégis szükséges, készüljenek fel a kedvezőtlen időjárási-és útviszonyokra! Csak jó műszaki állapotú, téli gumikkal felszerelt gépjárművekkel induljanak el! Ügyeljenek rá, hogy az autóban legyen elegendő üzemanyag, és vigyenek magukkal meleg ruhát, takarókat, élelmiszert és meleg italt.

A hajnali hideg miatt megyeszerte jegesek, csúszósak az utak, ezért csak fokozott óvatossággal, és a sebesség helyes megválasztásával lehet biztonságosan közlekedni.

Már a 81-es út sincs lezárva

A 81-es út Komárom-Esztergom megyei szakaszán is közlekedhetnek a személygépkocsik és a teherjárművek Győr és Székesfehérvár felé egyaránt - adta hírül vasárnap hajnalban a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A közútkezelő munkagépei jégtörőkkel és kőzúzalékkal tették balesetmentessé az utat. Az 53-as és 54-es km szelvények között beszűkül az úttest, de figyelmesen haladva, korlátozott sebességgel járható.

Járható a 13-as út is Komárom és az M1-es autópálya között

A 13-as számú főúton Komárom és az M1-es autópálya felhajtói között is felszámolták a jégbordákat, a személygépkocsik és a tehergépjárművek Győr és Budapest felé is felhajthatnak a sztrádára. Kisbér és az autópálya közötti szakaszon még dolgoznak a munkagépek, de rövidesen ott is megindulhat a forgalom - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap kora reggel.

Veszprém megye kiszabadult a hó fogságából

Veszprém megyében minden település kiszabadult, nincs lezárt út sem - közölte szombat este a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Az utolsó elzárt település, Páliháláspuszta is kiszabadult a hó fogságából. A közút kezelőjének tájékoztatása szerint már csak 5 alsóbbrendű bekötő- illetve összekötő úton van korlátozás.

Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint áramellátás jelenleg minden településen van, de részleges áramkimaradás lehetséges a megyében.

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén március 17-én a reggel 5 órai adatok alapján, a megye időjárását és útjait az alábbiak jellemzik:

A főutak burkolata: száraz, jégbordás. A mellékutak burkolata: száraz, jégbordás. Látótávolság: jó. Győr-Moson-Sopron megyében minden főút járható.

Járhatatlan mellékutak:

  • 8223 sz. út Pér - Győrság között,
  • 8218 sz. út Lázi - megyehatár között.

A korábbi helyzetjelentéshez képest felszabadult utak:

  • 82118 sz. út ( 8224. sz. út - Mindszentpuszta között),
  • 8226 sz. út Győrasszonyfa-Táp között.

Az M1-es autópályán a forgalom mindkét pályatesten halad.

HOZZÁSZÓLÁSOK