Giró-Szász András Orbán Viktor miniszterelnök belpolitikai tanácsadójaként is dolgozott, s az egyik alapítója volt a kormányzati agytröszt Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek (részesedésétől 2011-ben megvált).

Giró-Szász most eladta 2006-ban alapított elemző-tanácsadó cégét, a Strategopolis Kft.-t, amely 2012 és 2016 között több száz millió forint értékben kapott állami megbízásokat - olvasható a napilapban. A politológus korábban is adta-vette a tulajdonrészét a társaságban attól függően, hogy éppen kapott-e kormányzati feladatot vagy sem.

A Magyar Nemzet megkérdezte Giró-Szászt, hogy ezúttal is azért vált-e meg a cégétől, mert kormányzati szerepvállalásra készül. A volt államtitkár azt válaszolta, hogy éppen nyaral, de röviden kifejtette: visszavonult, s valóban eladta a cégét, döntésének okairól viszont nem akart nyilatkozni. Jövőbeli terveiről sem kívánt beszélni, ugyanis szerinte már nem közszereplő - írta a lap.

A Strategopolis új tulajdonosa egy kormányzatnak is dolgozó ügyvéd, Mechler Márk, aki korábban egyebek mellett a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott megbízást kiemelt ügyek jogi képviseletére. Mechler tagja annak az ügyvédi konzorciumnak is, amely csaknem ötmilliárd forint értékben kapott jogi szolgáltatásokra megbízást a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től. Tovább részletek a Magyar Nemzetben olvashatók.