Vizes vb: megvan a kabalák új neve

Az elmúlt napok eseményeire reagálva a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nkft. a november 28-án bemutatott kabalák neveit megváltoztatja - adta hírül a cég.
Napi.hu, 2016. december 2. péntek, 16:12
Fotó: Napi.hu

Water Lili és Water Lali lesz a vizes világbajnokság kabaláinak új neve, miután korábban a Water Willy névvel a sportesemény szervezői magyarázkodni kényszerültek. Az elnevezés ugyanis egy pikáns játékszeré.

A közlemény szerint a vb szervezőbizottsága első körben nyílt pályázatot írt ki, ahol több szempontot vettek figyelembe: a kommunikációs stratégiához, arculathoz, merchandising célokhoz, nemzetközi elvárásokhoz, sportprezentációkhoz való illeszkedést, a kivitelezhetőséget és megvarrhatóságot.

A beérkezett pályaművek közül a szervezőbizottság nem talált olyat, mely minden elvárásnak megfelelt, így meghívásos pályázatot hirdetett. Erre szakmai ajánlások révén kerültek kiválasztásra az alkotók. A kabala megalkotásánál fontos szempont volt, hogy magyar vonatkozású, vízhez kötődő, könnyen azonosítható, kedvelt állat vagy növényfaj képezze a koncepció alapját. A kabalák az egész világon ismert, de Magyarországra kiemelten jellemző vízililiomok.

HOZZÁSZÓLÁSOK