Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Párbeszéd fővárosi közgyűlési vizsgálóbizottság felállítását követeli annak kiderítésére, hogy a 3-as metró vonalára érkező szerelvényeket valóban felújították-e, vagy azok teljesen új szerelvények - írja az MTI V. Naszályi Márta, az ellenzéki párt fővárosi képviselőjének beszámolójáról.

Erre a vizsgálatra azért van szükség, mert a Metróért Egyesület bemutatott egy fényképet, amely Oroszországban készült, és egy olyan régi szerelvény látható rajta, amely hivatalosan már Budapesten fut, felújított állapotban.

V. Naszályi szerint Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének kérdésére korábban az akkori Nemzeti Közlekedési Hatóság azt válaszolta, nem bizonyítható, hogy a szerelvényeket felújították, vagy azok új járművek.

A probléma ezzel az, hogy ha Budapest a felújítás helyett új metrókocsikat vásárolt, ez a vámcsalás gyanúját is felveti - mondta V. Naszályi Márta, hozzátéve, annak idején a kormány gyakorolt nyomást a fővárosra a felújítás érdekében. Az ellenzéki politikus szerint ennek hátterében az is állhat, hogy a raktáron lévő új orosz szerelvények mintegy 70 milliárd forintos budapesti értékesítése része lehet a paksi atomerőmű-bővítésről született magyar-orosz megállapodásnak.

A fotó forrása: Facebook/Metróért Egyesület/transphoto.ru.