Vizsgálja a kormány a milliárdos EU-s munkapiaci projekt hátterét

Miután az elmúlt hetekben az országos sajtóban is megjelentek az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) 1,3 milliárd forintos uniós hátterű munkaerőpiaci projektje körüli problémák és ma az MSZP is sajtótájékoztatót tartott az ügyben, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára azt jelezte, hogy vizsgálják a szövetkezet tevékenységét.
portfolio.hu, MTI, 2015. augusztus 15. szombat, 17:47
Fotó: Napi.hu

Az ESZOSZ arra kapott támogatást, hogy 2800 munkanélküli ember munkához juthasson. Több hónapon keresztül ki is fizették az alkalmazottakat - emlékeztetett a helyettes államtitkár. Közölte: az első híreket követően, amelyek arról szóltak, hogy gond van 900 ember foglalkoztatásával és kifizetésével, az irányító hatóság vizsgálatot rendelt el, hogy feltárja, van-e lehetőség a projekt sikeres befejezésére.

A kormány is ebben érdekelt, ám ha kiderül, hogy nem lehet befejezni a projektet, akkor minden eddigi támogatást visszahívnak
- jelentette ki.

A helyettes államtitkár ugyanakkor visszautasította, hogy az MSZP a maffiával hasonlítson össze embereket, akik több hónapon keresztül ennek a projektnek köszönhetően jutottak fizetéshez. Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján az ESZOSZ-ra utalva arról beszélt: Magyarországon maffiamódszerekkel lopják az európai uniós és a közpénzeket, és emiatt több ezer munkavállaló került lehetetlen helyzetbe.

Az ellenzéki politikus szerint a szövetkezet egy uniós programban hátrányos helyzetű, alulképzett munkavállalók foglalkoztatását vállalta öt évre az Észak-alföldi régióban. Az ESZOSZ 1,3 milliárd forintot kapott öt hónap alatt, de nem fizet az embereknek, még irodái sincsenek. A szövetkezet becsapott 2800 munkavállalót, és lehetetlen helyzetbe hozta a családjukat is - fűzte hozzá a szocialista képviselő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.08.15 21:31

A fideszes mutyihatalomnak az uniós forráselosztásban két dolg volt lényeg. Fontossági sorrend mindegy. A pénzt szétszórják és fideszes pribékek zsebeljék be. Nagyjából ennyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html