VM: elkészült az agrárkamarai törvénytervezet és a tárcastratégia

Az agrárkamarai törvény elkészült tervezetről és a tízéves agrár-, vidék- és környezet stratégiáról tájékoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken délelőtt Jakab Istvánt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnökét - közölte a kormány.hu honlapon a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
MTI-Eco, 2011. február 25. péntek, 17:16
Fotó:

A találkozóra azért került sor, hogy az agrárügyekért felelős miniszter első kézből tájékoztassa a Magosz elnökét a két témáról, amelyet a tárca március közepén társadalmi vitára bocsát.

A vidékfejlesztési miniszter tavaly novemberben részt vett a Magosz országos választmányi ülésén, ahol a gazdák számos javaslatot fogalmaztak meg azzal az igénnyel, hogy a tárca vegye figyelembe a nemzeti vidékstratégia összeállításnál.

Az ülésen készült jegyzőkönyv alapján a miniszter feladatlistát készíttetett, amely szerint az általános jellegű, illetve jogi beavatkozást igénylő felvetéseket az érintett szakállamtitkárságok megvizsgálták és vizsgálják, s azokat lehetőség szerint figyelembe veszik azokat a szabályozók kidolgozásánál illetve módosításánál - tartalmazza a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK