Volkswagen-ügy: nem érez lépéskényszert a magyar kormány

Nincsenek olyan adatok, amelyek bizonyítanák, hogy az országnak konkrét bevételkiesést okozott a VW konszern körül kialakult botrány, ezért nincs mit számszerűsíteni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Napi.hu, 2015. november 10. kedd, 16:21
Fotó: MTI/EPA

A hivatal szerintMagyarországon forgalomba helyezett gépjárművek esetén korai az adókiesést illetően becslésekbe bocsátkozni. Érdemben továbblépni a vizsgálatot végző német hatóság megállapításait, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság intézkedéseit követően lehet. Az autópiacon az elmúlt időszakban nem következett be olyan jellegű változás, amelyet az ágazat korábban feltételezett. Nem érződnek a hazai autógyártásban olyan hatások, amelyek egyértelmű lépésre kényszerítenék a kormányt. A magyar ipar az utóbbi két évben trendszerűen növekszik, és továbbra is lendületben van. Az államkasszába érkező adóbevételek folyamatosan emelkednek.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.11.12 13:31

Nem hiszem hogy nekünk lépni kéne ez ügyben.Másrészt úgyse mernénk,mert a német ipartól nagyon függ az ország.
Viszont van egy tanulság,már több éve írom.Ne álljunk egy lábon,ne csak az autóipart fejlesztjük.Többször leírtam a sok más lehetőséget.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html