Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium államtitkára lett

A miniszterelnök javaslatára Völner Pált nevezte ki a köztársasági elnök az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb csütörtökön megjelent számában.
MTI, 2015. október 13. kedd, 19:57
Fotó: Napi.hu

A közlönyben megjelent határozat szerint Völner Pál október 9-ei hatállyal tölti be az államtitkári posztot. A közlönyben az is olvasható, hogy Répássy Róbertet, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát - szintén a miniszterelnök javaslatára - a köztársasági elnök felmentette tisztségéből október 8-ai hatállyal.

Trócsányi László igazságügyi miniszter a hónap elején Miskolcon, egy konferencia után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy meg volt elégedve Répássy Róbert szakmai munkájával és tisztességével, a miniszterelnök azonban új politikai feladatokat bízott a minisztériumra, és ehhez új szereplőre van szükség.

Répássy Róbert egy héttel később az M1-nek azt nyilatkozta, hogy a következő időszakban képviselői munkáját tekinti fő közéleti tevékenységének, de reméli, hogy dolgozhat majd igazságügyi, törvényalkotási területen, mert azt szereti csinálni.

HOZZÁSZÓLÁSOK