A fiatalasszony 2019. április 8-án a délutáni órákban személygépkocsijával jó látási viszonyok között, tiszta időben közlekedett Poroszló határában, a Tisza-tó gáttöltésén kialakított aszfaltburkolatú úttesten Tiszafüred irányába.

Amikor arra a helyre ért, ahol az út jobbra kanyarodva keresztezi a 33. számú főút mellett futó vasúti pályát, körültekintés és megállás nélkül behajtott a külön biztosítás nélküli, de táblával jelzett átjáróba, figyelmen kívül hagyva, hogy oda vele egy időben érkezett egy Debrecen felé tartó vasúti szerelvény. A vádlott járművével a mozdony bal oldalának ütközött, aminek következtében nekivágódott egy közelben leparkolt autónak, melyet megrongált. A vonat vezetője csak gyorsfékezéssel tudta megállítani a szerelvényt a helyszínen.

A balesetben személyi sérülés nem történt, a vasúti közlekedés biztonsága, illetve az abban részt vevők élete, testi épsége azonban közvetlen veszélybe került.

A figyelmetlen járművezető megszegte a KRESZ-t, mely szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad, a biztosítatlan vasúti átjáróra pedig járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezető meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közlekedik.

A Füzesabonyi Járásbíróság 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte az elkövetőt. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért fellebbezett, magasabb összegű pénzbüntetés kiszabása, valamint emellett járművezetéstől eltiltás alkalmazása érdekében. Az elsőfokú bíróság döntése így nem emelkedett jogerőre a tárgyaláson - olsavható a közleményben.