Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átlagosnál több fokkal melegebb idő várható november végéig és a csapadékösszeg is elmarad a megszokottól, vagyis az 1980 és 2010 közötti értékektől - derül ki az ECMWF előjelezéséből, amelyet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) osztott meg.

A előrejelzett hőmérséklet és csapadék anomália térképeken kékkel rajzolódnak ki az átlagosnál hidegebb, illetve nedvesebb és bordóba hajló árnyalatokkal a melegebb, illetve szárazabb területek.

Fehéren maradnak azok a területek, ahol az előrejelzés alig tér el az éghajlati átlagtól.

Az OMSZ rövid távú előrejelzése alapján sem kell jelentős változásra számítani, a Kárpát-medence időjárását változatlanul döntően anticiklon alakítja, folytatódik a csendes, őszi idő, éjszaka ködfoltokkal.

Éjszaka több helyen köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, néhol ködszitálás előfordulhat. Csütörtökön a ködfoltok nagyrészt feloszlanak, gyengén felhős napos idő lesz, de főként a nyugati határvidéken tartósan megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem valószínű.

Reggelig néhol megélénkül a délkeleti szél, csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között várható, de elsősorban az északkeleti tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 15 és 18 fok között alakul, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.