Vörösiszapömlés: 100 millió forint megfizetésére kötelezték a Malt

A bíróság ideiglenes intézkedésként 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a MÁV Zrt. által indított perben szerdán, a tárgyalás első napján.
NAPI, 2011. május 11. szerda, 13:18
Fotó:

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma által tárgyalt perben a MÁV Zrt. mintegy 353 millió forintot követel kártérítésként a tavaly októberi iszapömlés során bekövetkezett kára miatt a Mal Zrt.-től.

A felperes ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is beterjesztett, miszerint 317 millió forint megfizetésére kérte kötelezni a Mal Zrt.-t. Erre szerinte azért van szükség, mert olyan költségei merültek fel, amelyeket az állam nem tud finanszírozni.

Az MTI beszámolója szerint a bíró a kérelmet részben megalapozottnak találta, és 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Malt. Az alperes fellebbez a végzés ellen.

A per szeptember 8-án folytatódik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2011.05.11 14:01

Van egy tippem.A gumijogszabályok miatt ebből egy forint se lesz.Az állam ameddig tudott,vagy tud segít.Utána mindenkinek szabadprogram.Körülbelül ennyi pénzt kell a cégnek szétdobálnia különböző minisztériumoknál,hivataloknál hogy kimossák a sz@rból őket.(ugye nem írtam hogy ennyi kell korrumpálni bizonyos embereket?)Nem.Akkor megnyugodtam!És lássuk be ez most fontosabb mint a kárt szenvedők megfelelő kifizetése.(Gondolj rá hogy milyen gyorsan elengedte az egyik ügyvezetőt a letartóztatásból a veszprémi bíróság,holott 10 ember egyből meghalt!)Szerinted???No,akkor látod hogy megy ez kis hazánkban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html