Rogán Antal: Orbán Viktor Manfred Weber jelölését támogatja

A Fidesz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem Alexander Stubb, hanem Manfred Weber jelölését támogatja az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségére - közölte Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az MTI-vel.
Domokos László, 2018. október 18. csütörtök, 11:42
Fotó: kormany.hu

Az EPP elnöksége szerdán meghallgatta mindkét pályázó politikust: az Európai Néppárt liberális szárnyához tartozó Alexander Stubb volt finn kormányfőt és az EPP kereszténydemokrata szárnyához tartozó Manfred Weber néppárti EP-frakcióvezetőt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökhelyettesét (képen balra).

Orbán Viktor az elhangzottak alapján - és amennyiben a két jelölt közül kell választani - egyértelműen a Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozó bajor politikust támogatja, szemben az EPP liberális szárnyához tartozó Alexander Stubb-bal és ezt teszi majd a Fidesz is a néppárt novemberi helsinki kongresszusán, ahol a jobbközép erőket összefogó pártcsalád listavezetőjének személyéről döntenek majd - mondta el a miniszter.

Az EPP elnökségi ülését követően elkezdődött az európai állam és kormányfők csúcstalálkozója. A találkozó kiemelt témája - a brexit mellett - az Európai Bizottság bevándorláspárti javaslata, azaz az úgynevezett dublini reform, amely szerint a nemzetállamoknak át kellene adniuk a határvédelmet az uniós határvédelmi ügynökségnek, a Frontexnek, létrehoznák az európai bevándorlási ügynökséget, valamint elvonnák a tagállamoktól azt a jogot, hogy ők döntsék el, ki kaphat menekültstátuszt - mondta miniszter. Szavai szerint az előkészítő tárgyalások alapján úgy látszik, hogy 14 tagállam inkább nem vagy egyértelműen nem támogatja a bizottság bevándorláspárti javaslatait - írta az MTI.

Fotó forrása: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.10.18 13:19

" .......a Néppártnak el kellene határolódnia Orbántól, és oda küldeni, ahova tartozik: ?a politika trágyadombjára, az új, populista barátaival együtt?. Guy Verhofstadt
Ezzel csak egyetérteni lehet!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.10.18 12:14

orbán a magyarok és az unió pénzén a migránsokat és a külföldi diákokat támogatja.
Tavaly befogadta a kvótát, lakhatási támogatást adott migránsoknak, és most fizetőssé teszi a felsőoktatást.
"A keleti nyitás miatt érkező külföldi diákokra a sokszorosát költi a magyar állam, mint a hazaikra
Miközben a kormányzati kommunikáció a migráció elleni fellépéstől hangos, addig a magyar kormány milliárdokkal támogatja évi több mint 5 ezer külföldi, főként fejlődő országokból érkező diák magyarországi felsőoktatási tanulmányait. Ma már minden 48. hallgató olyan külföldi, akinek nem csak a tandíját, de ösztöndíját és lakhatását is az állam finanszírozza.
Emellett még a megélhetési költségekre is kapnak havi 40,6 ezer forintot. Az is nagy segítség, hogy ingyenes egészségügyi biztosításhoz is jutnak, és kapnak kiegészítő, évi 65 ezer forintos egészségügyi biztosítást is."
cikk: https://g7.hu/allam/20181018/a-keleti-nyitas-miatt-erkezo-kulfoldi-diakokra-a-sokszorosat-kolti-a-magyar-allami-mint-a-hazaikra/?fbclid=IwAR0vRUWZ89HbyCrz8ooOeXCZmycWh9QDWfsX7KbvHjzgdosPc0mgkKfeWv0
--------------------
orbán a Magyarországon született és lakó magyar állampolgárokat kicsinálja, a betelepülő bűnözőket, migránsokat, diákokat, vagy bárkit aki nem született magyar, támogatja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html