Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Honvédkórház sürgősségi osztályának volt vezetője elmondta, nagyon jól van, egy egészségügyi magáncég orvosvezetőjeként dolgozik jelenleg, mellette pedig mentőzik - idézi a műsort az Index.

Zacher Gábor elmondta, három hete részállású kérelmet adott be a Honvédkórház sürgősségi osztályára, de még nem kapott választ a kérelmére. Augusztusban azért állt fel, mert az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető.

Mint a műsorban fogalmazott: a minimum feltételek hatvan százalékát tudja az osztály teljesíteni.

A portál felidézi, egy szeptember 1-jén kapott anonim levélben azt írták: a Honvédkórház sürgősségi centruma "legkésőbb október első harmadának végére jelen személyi állománnyal, illetve műszerezettséggel működésképtelenné válik". A levél szerint a távozókat nem tudják teljes mértékben pótolni, így gondot fog okozni az ügyeleti műszakok megszervezése, s a kényszerből oda vezényelt orvosok egy részének semmilyen sürgősségi gyakorlata nincsen.