Egymilliárd a zalaegerszegi ipari parknak

A kormány 923 millió forinttal növelte a "Zalaegerszeg Északi Ipari Park feltárása és közművekkel való ellátása" projekt támogatását, így arra most 2 milliárd 323 millió forint áll rendelkezésre. A finanszírozó az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).
Németh Géza, 2019. április 25. csütörtök, 06:20
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Zalaegerszeg önkormányzata által megvalósítandó beruházás célja a befektetők és vállalkozások vonzására, betelepítésére alkalmas ipari terület kialakítása.

A projekt két elemre bontható:

Az Északi Iparterület kialakítása, vagyis a kelet-nyugati ipari parki út korszerűsítése, az észak-déli ipari parki út kiépítése közvilágítással, körforgalmi csomópontok kialakítása közvilágítással, továbbá az ivóvízellátás érdekében víztorony és vízvezeték megépítése, szennyvízellátás kiépítése, csapadékvíz-elvezetés, az áram- és gázellátás megvalósítása.

Továbbá a létrejövő 12 darab, egyenként mintegy 5000-8000 négyzetméter nagyságú ipari telek kialakítása, közművesítése.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.25 10:11

Miért még mindig a kiüresedett nyugati részt támogatja a kib@szott qrmány?
Vasból, Zalából Ausztriába járnak dolgozni az emberek, évek óta nem tudják feltölteni a gyárakat, erre még mindig oda öntjük a lét.
Az a qrmány is kicsinálja a keleti megyéket, mert onnan ide hozatja a zembereket.
A f@szért kell ide telepíteni mindenkit borsodból, szabolcsból békésből, ukrajnából?
Miért nem oda telepítik a cégeket? Az kapjon támogatást, amelyik cég oda települ.
MULTI STOP-ot a Dunántúlra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html