Zár alá vették a szegedi politikus házát

Zár alá vette az adóhatóság a háromszoros kenuvilágbajnok és szegedi önkormányzati képviselő Joób Márton családi házát - tudta meg az RTL Klub. Az Összefogás Szegedért Egyesület politikusát már csütörtökön letartóztatták két társával együtt.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 1. szombat, 19:38
Fotó: MTI Fotó

Csütörtökön Joób Mártont és a közvetlen munkatársainak letartóztatását rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója egy 250 millió forint értékű áfacsalási ügyben. Az ügyészség és az adóhatóság szerint ugyanis 250 millió forint értékben trükköztek fiktívszámlákkal.

Az RTL Klub szombati beszámolója szerint a háromszoros kenuvilágbajnok és szegedi önkormányzati képviselő családi házát zár alá vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Joób két céget is vezet, mindkettő érintett lehet az ügyben, a szórólapozással foglalkozó cégének számláit egy nappal letartóztatása előtt zárolta az adóhatóság.

A Botka László - akit szintén az Összefogás Szegedért Egyesült jelölt - vezette önkormányzat megdöbbentőnek nevezte az ügyet. "Hangsúlyozzuk, az igazságnak kell kiderülnie, s mi abban bízunk, hogy ez az igazság Joób Márton ártatlansága lesz" - reagálták ezen felül.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1571258" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

subi2, 2020.08.01 22:16

Már megy az olvasók lelkivilágára ható süket duma...Tizenegyyerekes családapa stb. Ennek semmi köze a gyerekek számához a vallási hovatartozáshoz! Majd bíróság eldönti, hogy mit tett és a gyerekek számától ill. vallási, ill. politiki hovatartozástól föggetleneül meghozza az ítéletet. Bűnös! v. Nem! Ez a lényeg a többi süketelés!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html