Vaskos összeget adományozott Mészáros Lőrinc Zente megmentésére

Összegyűlt a 700 millió forint az izomsorvadásban szenvedő kisfiú kezeléséhez. Az interneten széles körben ismertté vált Zente édesanyja az ATV-nek nyilatkozott arról, bíznak abban, hogy a fiú megkaphatja Magyarországon a kezelést. Az édesanya két embernek külön megköszönte az adományt.
K. Kiss Gergely, 2019. szeptember 25. szerda, 22:48
Fotó: Stocksnap

Néhány hét alatt összegyűlt az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves kisfiú kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Zente családja augusztus végén indította a gyűjtést. A kisfiú anyukája azt mondta: az utolsó 100 milliót egyetlen ember utalta át a számlájukra, aki nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön a neve.

Az ATV műsorában arról beszélt, meg kellett jelölniük egy országot, melyik országban kezdik a terápiát. "Tájékoztatást kaptunk arról, hogy több európai országhoz hasonlóan van erre egyfajta mód, amikor egy egyszeri import-kérelemmel esetleg Magyarországon is megkaphassa Zente a kezelést, mi ezt választottuk" - mondta Zente anyukája. Ennek az elbírálása 30 napon belül fog megtörténni.

Ha megkapják az engedélyt, és az orvoscsapat is rábólint, akkor bízik benne, hogy Magyarországon megkaphatja a kezelést. Abban bíznak, hogy járóképes lesz Zente.

A 700 millió forint több tízezer utalásból jött össze. Rengeteg apró kis utalásból, és néhány nagyobb adományból tevődött össze. Időközben Zente édesanyja Facebook posztban fejezte ki háláját a támogatóknak, külön kiemelve Mészáros Lőrincet és Mága Zoltánt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kocsorr, 2019.09.27 16:56

Lopott pézböl könnyü adakoni!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

latabar, 2019.09.26 19:39

,, Zente édesanyja Facebook posztban fejezte ki háláját a támogatóknak, külön kiemelve Mészáros Lőrincet és Mága Zoltánt."Elég szemét dolog volt!Vagy mindenkiét vagy senkiét!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html