BUX
41002

Zöldbárók toplistája: Csányi, Simicska, Leisztinger

Új földemberek tollasodtak meg vagy léptek elő a semmiből Orbán Viktor közvetlen környezetében. Ez derül ki a Magyar Államkincstár napokban véglegesített tavalyi adataiból.

Papp Zsolt, 2017. február 15. szerda, 14:49

Az uniós és nemzeti forrásból származó agrártámogatásokból még mindig elsősorban Csányi Sándor, Simicska Lajos és Leisztinger Tamás cégbirodalmai profitálnak, de a kormányzati propagandával szemben 2016-ban nem elsősorban a hazai kistermelők, hanem a külföldi származású gazdák erősödtek meg.

A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségei 2016-ban már 55 százalékkal több agrártámogatáshoz jutottak, mint 2014-ben, az összeg már 470 millió forintra nőtt. Igaz, ezzel még nem jutott be a top10 közé - írja a hvg.hu.

Orbán Viktor kedvenc focicsapatának, a Videotonnak a tulajdonosa, Garancsi István viszont egyből az élbolyba ejtőernyőzött, holott korábban egyáltalán nem voltak agrárbefektetései. Megszerezte ugyanis a korábban a szocialistákhoz húzó Leisztinger Tamás Agárdi Farmját és a hozzá tartozó kisebb majorokat, amelyek tavaly együttesen több mint 700 millió forint támogatást kasszíroztak.