Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sok eső a talaj vízállapotát nagymértékben javította, és a lehűlés nem volt olyan mértékű, hogy károkat okozzon - idézi az MTI a jelentést.

A szabadföldi zöldségkultúrák közül a zöldborsótáblák állapota kielégítő, a gyökérzöldségek és a vöröshagyma esetében jó átlagos termés várható, a spárgatermést közepesre becsülik. A csemegekukorica, a paprika, a káposztafélék és a konzervuborka vetésterülete csökkent, a fűszerpaprikáé és az ipari paradicsomé nőtt.

A gyümölcsök termésmennyiségét a tavaszi fagyok és a jégesők is befolyásolják, de a károk mértéke még nem ismert pontosan - közölték. Az őszibarack és a meggy közepes termést hozhat, a cseresznye az átlagosnál esetleg gyengébben, a szilva viszont jobban teremhet. Az alma virágzása kifejezetten gyengén alakult, és a fagyok is rontották a kilátásokat. Ezért legfeljebb közepes lehet a termésmennyiség, de a magas színvonalon művelt ültetvényekben elfogadható termés ígérkezik.

A kórokozó baktériumoknak és gombáknak kedvező időjárás miatt a FruitVeB az eső végeztével mielőbbi növényvédelmi kezelések szükségességére figyelmeztet.