Autósok, figyelem: sorra fogja a szabálytalankodókat a budai kamera

Egy óra leforgása alatt hat súlyos szabálytalanságot elkövető autót vett föl a térfigyelő kamera a Zsigmond téren - írta ki a Facebookra Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.
Szász Péter, 2020. február 3. hétfő, 12:27
Fotó: Facebook/Ősi Gergely

A Zsigmond tér gyakorlatilag a Bécsi utat köti össze a Frankel Leó úttal, itt jár a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos, a sínek pedig az egész útpályát elfoglalják, az autósok is ezen közlekednek.

A Facebookra feltöltött videó tanúsága szerint sok autós nem várja meg amíg a villamosok a megállóban állnak, hanem a záróvonalon át megelőzik és hosszan haladnak a szembejövő sávban. A helyzetet súlyosbítja, hogy a két sínt beton félgömbök választják el, vagyis a szabálytanakodók nem is tudnak gyorsan visszatérni a saját sávjukba.

A másokat veszélyeztető szabálytalankodók most is számíthatnak a bírságra - írja Őrsi, hozzátéve, hogy a gyalogosok számára biztonságosabbá fogják tenni a Zsigmond téri villamosmegállót!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

eddiboy, 2020.02.04 04:58

Ki kellene már végre tiltani innen az autókat. Eddig Tarlós nem engedte, most már elvileg nincs akadálya.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.02.03 12:34

Rendszámot levenni, jogosítványt elvenni, 300 ezer Ft bírság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html