Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirat szerint a 30 éves ghánai férfi 2015. szeptember 9-én egy barátja kérésére, egy budapesti bankfiókban bankszámlát nyitott azzal a céllal, hogy arra majd - általa is tudottan - bűncselekményből származó pénz érkezik, amit majd ő ezután felvesz, és a barátjának átadja.

Ezután egy ismeretlen társuk egy németországi székhelyű cégnek, a céggel üzleti kapcsolatban álló másik gazdasági társaság nevében olyan valótlan tartalmú elektronikus levelet küldött, miszerint ez utóbbi gazdasági társaság a részére történő átutalásokat a továbbiakban egy új bankszámlára - valójában azonban a vádlott által Budapesten e célra nyitott bankszámlára - kéri teljesíteni - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A hamis értesítésben foglaltaknak megfelelően, a német cég megtévesztett képviselője 2015. szeptember 17-én több mint 16 millió forintnak megfelelő összegű eurót utalt át a vádlott bankszámlájára, aminek nagy részét a férfi másnap, több részletben, különböző bankfiókokban felvette, majd a barátja részére átadta. (Így szúrunk ki a rendőrséggel - figyelmeztetés érkezett.)

A vádlott a számlanyitásért, valamint a pénzfelvételért összesen mintegy 160 ezer forintnak megfelelő összegű eurót kapott.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő külföldi férfit a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.