Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

230 esetben elakadt, karambolozó vagy árokba csúszott járművet kellett menteni. Emellett nagyon sok estben kidőlt, letört, villanyvezetékre zuhant fák miatt riasztották a tűzoltókat. Jelentősebb sérülésről nem tudnak - tette hozzá Mukics Dániel. Nyolc megye mintegy 90 településén szünetel az áramszolgáltatás, ami 18 ezer fogyasztót érint, a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon.

A katasztrófavédelem továbbra is operatív törzset működtet nemcsak országosan, hanem az érintett megyékben is. Tíz településen továbbra is nehéz a ki- és bejutás a havazás, illetve az útra dőlt fák miatt, ott a tűzoltók a rendőrséggel és közúttal közösen felvezetik a forgalmat. (Hó és hideg áprilisban - mi lesz a gyümölcsösökkel?)

Éjszaka több alsórendű útszakaszról kellett kimenteni embereket: Felsőtárkány és Répáshuta között 26-an, Répáshuta és Bükkszentkereszt között 30-an ragadtak az úton. Őket, valamint a hosszabb időre áram nélkül maradtakat melegedőhelyeken helyezték el - fűzte hozzá Mukics Dániel. Emellett dialízises és más betegek, valamint kismamák egészségügyi ellátását vagy utazását kellett megszervezniük a katasztrófavédelmiseknek.

A helyettes szóvivő figyelmeztetett: mivel csütörtökön is a szerdaihoz hasonló időjárás várható, az érintett területeken nyári gumival felszerelt autóval inkább ne induljon el senki.

A rendőrség a honlapján csütörtök reggel összefoglalót tett közzé az időjárás miatti forgalomkorlátozásokról.

A hó és a letört ágak, illetve vízátfolyás miatt járhatatlan Heves megyében a 24-es út Mátrafüred és Parádsasvár között, Győr-Moson-Sopron megyében a 82-es út Nyúl és Zirc között, valamint több más útszakasz Heves, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megyében.

Csütörtök hajnali 5 órakor az országban két település nem volt megközelíthető: Répáshuta (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) és Pilisszentlélek (Pest megye).