Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két vállalat nyújtja be a számlát Siófokon a szemétszállításért, a cégek nem tudják melyiknek kellene fizetniük - írja a Népszava. Az abszurd helyzetet a szemétfronton végrehajtott államosítás idézte elő - derül ki a napilap cikkéből.

Az egyik szemétcégnek, a Zöldfok Zrt.-nek élő szerződése van a siófoki vállalatokkal a hulladékszállításra, csakhogy a másik begyűjtő, a Siókom Kft. új közszolgáltatóként joggal jelentkezett be a szemétdíjért. A Zöldfok néhány éve még egyeduralkodó volt a Balaton déli térségében, ám az állam kivásárolta a cég korábbi külföldi többségi tulajdonosát, így ma csupán az egyik a 33 állami tulajdonú hulladéktársaság közül.

Mivel profitérdekelt vállalkozásként az új törvények szerint elvesztette közszolgáltatói jogosultságát, a térség önkormányzatai nonprofit társaságokat gründoltak a szemétszállításra, amelyek meg is szerezték a szolgáltatói engedélyeket. A siófoki önkormányzat szerint a Siókom vált jogosulttá a szemétügyek intézésére, amit a Zöldfok is kénytelen lesz tudomásul venni.