Kellemetlen meglepetés az 1-es villamos meghosszabbítása után (Reagált a BKK)

Az 1-es villamos Etele térig történt meghosszabbítása 465 millió forinttal drágult, így 9 milliárd 30 millió forintba került, a BKK első közlése szerint. Később a társaság pontosítást küldött: ennek alapján elírás történt, a valós összeg ugyanis csak körülbelül 8 milliárd 600 millió forintot tesz ki.
Németh Géza, 2019. szeptember 24. kedd, 06:20
Fotó: MTVA Fotó

A tender módosítását az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Annak ellenére, hogy Tarlós István főpolgármester július 9-én átadta az 1-es villamos új, 1,7 kilométeres, az Etele térig tartó meghosszabbítását, a projekt nem zárult le. A most közzé tett drágulás oka nem egészen világos a közleményben, amely arra hivatkozik, hogy - a kerületi szabályozás változása miatt - nem lehetett hosszú távon konténereket elhelyezni. Nem tudható, hogy milyen konténerekről van szó és mit kellett helyettük alkalmazni.

A villamosvonal hosszabbítására a szerződést 2017 októberében írta alá az ajánlatkérő a két nyertes céggel, amely a Colas Alterra Építőipari Zrt. és a Siemens termelő, szolgáltató és kereskedelmi Zrt. volt.

Cikkünk megjelenése után a BKK levélben jelezte, hogy abban téves információ szerepel. Az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig tartó meghosszabbítása kivitelezési szerződésének 3. számú módosításáról megjelent hirdetmény VII. 2.3. pontjában elírás történt, a módosítást követően feltüntetett, nettó 9.030.701.156 forintos vállalkozói díj helytelenül szerepel. A helyes összeg nettó 8.600.667.769 forint - ez az összeg egyébként a hirdetmény VII. 2.1. pontjában egyértelműen szerepel. A hirdetmény javítása érdekében a BKK úgynevezett korrigendumot (változásokat vagy további információkat tartalmazó hirdetmény) ad fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2019.09.28 20:55

Kellet kis uzsipénz ráhellkének...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html