11 milliós csontváz: reagált az FKF

Furcsa szerződésre bukkant Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az FKF Nonprofit Zrt. szerződései között. A cég reagált a hírre.
Szabó Zsuzsanna, 2019. december 9. hétfő, 18:46
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A hétvégén Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a Facebookon tette közzé, hogy egy olyan szerződésre bukkant, amely szerint az FKF Nonprofit Zrt. részére hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozása témában kötött szerződést a cég. Mindezt abban az időszakban, amikor a Főpolgármester utasította a cégvezetőket, hogy ne nagyon kössenek szerződéseket.

A szerződésből az derül ki, hogy az FKF megbízott egy céget 11 millió forint plusz áfáért, hogy 30 nap alatt írjon egy 30 oldalas tanulmányt aminek a szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja le.

Erre reagálva az FKF Nonprofit Zrt. közölte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Klímapolitikai Főosztálya 2019. év elején olyan pályázati lehetőséget tett közzé, amelyre gazdasági társaságok is nyújthattak be támogatási kérelmet. A pályázat tárgya: "Kétoldalú klímavédelmi tevékenységek finanszírozására irányuló egyedi támogatás" volt.

A támogatás célja az volt, hogy előmozdítsa a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait mérséklő, a magyar gazdaság számára előnyös és külpolitikai kapcsolatokat erősítő projektek kivitelezését a Párizsi Megállapodást aláíró fejlődő országokban. Az ITM Klímapolitikai Főosztálya 2019. március 13-án jelezte, hogy az FKF Nonprofit Zrt. pályázatát 19 millió forint támogatási összegben jóváhagyta. A projekt megvalósítási határideje: 2020.12.31., a támogatási intenzitás 70 százalék. A támogatási összeg 2019. augusztus 30-án megérkezett a társaság folyószámlájára - derül ki a cég közleményéből.

A pályázatban foglalt egyes feladatok teljesítése érdekében, egy meghívásos pályázati eljárást követően, az FKF Nonprofit Zrt. 2019.11.22-én szerződést kötött a MERF&CO. Global Zrt.-vel 11 millió forint plusz áfa összegben. A szerződés értelmében az ajánlattevő az indonéziai piacra való belépés (amely jelen esetben hulladékkezelési és hasznosítási tudás exportot jelent) előkészítéséhez létrehozza az esetleges piacra lépéshez szükséges know-how exportstratégiát. Az FKF szerint a szerződés teljesítési határideje az aláírás napjától számított 30 munkanap.

Az FKF ugyanakkor azt is közölte, hogy a szerződéssel kapcsolatban kifizetés ezidáig nem történt. Továbbá a cég hozzáteszi: az FKF Nonprofit Zrt. 2019. december 1-én kinevezett új felügyelőbizottsága a szerződéskötést és teljesítést kiemelt figyelemmel meg fogja vizsgálni, mielőtt a társaság bármilyen kifizetést teljesít.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.12.09 21:55

@antitroll:
Pedig ha tudná, milyen "értékes" tanulmányt tart a kezében! :-D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.12.09 21:47

Szemem előtt látom az indonéz szemétügyi bürokratát, amikor kézhez kapja a 30 oldalas tanulmányt, mint a magyar kormány hozzájárulását az Indonéziát elárasztó szeméthegyek felszámolására! :-D
Szerencsés esetben nem magyar nyelven! :-D
Ebből mekkora kabarétréfát lehetne összehozni!
Csak én vagyok vizuális típus? :-D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.12.09 20:52

Ez most komoly?
Na érdekes "tanulmány" lesz ez, ezt már előre merem borítékolni. Hogy izzadhatnak, hogy bármilyen értékelhető tanulmányt lehessen összehozni a hátralévő pár nap alatt. :-)
Komolyan erre költenek közpénzt?
Ez nagyon "kifizetőhely" szagú ügylet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html