Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sok művész maradt volna ki a bejglizésből, miután Európában sorra zárták le a határokat a járvány miatt. Az életvitelszerűen külföldön élő magyar művészek emiatt nem tudtak hazajönni karácsonykor, nem látogathatták meg idősebb rokonaikat sem. Pedig sok zenész és balettáncos számára az otthon ízeit jelenti a bejgli, így Kovács Zsolt Vencel, a Litván Nemzeti Operaház magyar táncosa úgy döntött, hogy akciót indít, hogy legalább a kedvükön javítson ebben a nehéz évben.

"Ezért is gondoltam, hogy kampányt indítok annak érdekében, hogy minél többen küldjenek egy kisebb bejgliszállítmányt azoknak a művészeknek, akik külföldön élnek. Több cukrászdának és szállodának írtam, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. A süteményeket 7 országba küldtük el. Az utolsó bejglit a Ritz Carlton szálloda ajánlotta fel, amelyet egy Olaszországban dolgozó barátomnak vitt el a futárszolgálat." - mondta Kovács Zsolt Vencel az eredményekről.

A művészeknek amúgy sem volt egyszerű az idei év: nincsenek koncertek, színházi előadások a járvány miatt. A balettművészeknek különösen nehéz ez az időszak, hiszen minden karácsonykor hatalmas érdeklődés övezi A diótörő című előadást, amelyet most nem játszhatnak el közönség előtt, ami 128 éve nem fordult elő.

A művészek optimistán várják a 2021-es évet

Az európai művészek szerencsésebbek idén, mert még megvan a munkahelyük. Az USA-ban jóval nagyobb a bizonytalanság: például a Brookings Institution jelentése szerint az Egyesült Államokban 2,7 millió olyan munkahely tűnt el a vírus miatt, amelyek valamely kulturális szakággal voltak kapcsolatban.

Mindezek ellenére a legtöbb művész és maguk a színházak , operaházak optimistán tekintenek a következő évre. Jó példa erre, hogy több helyre már most keresik az új munkatársakat.