300 milliót spórol a magyar állam

Csoportos közbeszerzési eljárás keretében bonyolította a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a hozzá tartozó Volán társaságok 2014. évi biztosítási szolgáltatások beszerzését. Márton Péter vezérigazgató szerint az új intézkedés mintegy 300 millió forint megtakarítást jelent az államnak.
Napi.hu, 2014. január 13. hétfő, 11:17
Fotó: Napi.hu

Átláthatóbb, ellenőrizhetőbb és költséghatékonyabb megoldást jelentett az MNV Zrt. új eljárása az eddigi 24 külön folyamathoz képest. A Volánbusz Zrt. által koordinált beszerzés a táraságok működéséhez nélkülözhetetlen Kötelező Gépjármű-felelősség Biztosítás (kgfb), Casco, valamint vagyon-, felelősség- és utasbiztosítás területét ölelte fel - közölte az MNV.

A közlemény szerint korábban a Volán társaságoknál a biztosítások területén mintegy 40 alkuszi szerződés alapján számos cég tevékenykedett, ami a mostaninál drágább működést eredményezett. A 2014. évi több százmillió forintos megtakarítás már most igazolta a széttagolt rendszer összefogását - állítja az MNV.

A kiválasztott alkusz a speciális tevékenységi körre és a szolgáltatási területek jelentős kockázataira vonatkozóan hatékony koncepciót dolgozott ki - teszi hozzá a vagyonkezelő.

Az MNV Zrt. új eljárásának eredményeképpen a Volán társaságok 2014-es évi közös biztosítási beszerzése - az általánosan 15 százalékkal emelkedő kgfb piaci árak mellett is - mintegy 300 millió forint megtakarítást eredményezett. Mindemellett nemcsak csoportszinten, hanem az egyes Volán társaságok esetében is kedvezőbbek lettek a biztosítási feltételek, mint korábban voltak - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2014.01.13 11:54

Az iskolák mit spórolnak, ha 34%-kal emelkedett a bér???

Agyhalott örömködik errefelé magában...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.01.13 11:20

új intézkedés mintegy 300 millió forint megtakarítást jelent az államnak....


,..,ezért jó a központosítás , az iskolák is sok milliáérd Ft-ot spórolnak majd a kaján ,tankönyveken ,mert központi beszerzés van ..lesz !!...csökken a kifosztás !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html