7 milliárdért vették meg Bábolnát

A Bábolna Zrt. privatizációs tranzakciójához kapcsolódva az állami tulajdonú Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. 7 milliárd forintért vásárolta meg a Bábolna Takarmányipari Kft. üzletrészét - áll a július 27-i dátummal most megjelent kormányhatározatban az MTI-Eco tudósításában.
NAPI Online, 2006. augusztus 4. péntek, 15:23
Fotó:

Az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. élt ezév június 28-ig érvényes vételi opciójával, amelyet egy korábbi kormányhatározat biztosított számára, mivel a Bábolna Zrt. végelszámolásához 6,5 milliárd forint összegű kölcsönt nyújtott.

A tavaly decemberben hozott kormányhatározat szerint annak a 6,5 milliárd forint hitelnek, amelyet az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft.-től kapott a végelszámolásban lévő Bábolna, december 31. volt a meghosszabbított lejárata. A kormányhatározatból kiderül, hogy a tranzakcióból tényleges bevétele nincs a Bábolna Zrt.-nek, de csökken a hitelállománya.

A kormány július 26-án döntött a Bábolna Zrt. privatizációjáról, amelynek értelmében a pályázatot a haszonbérletben maradó teljes - megközelítően 12 ezer hektár - földterület 2020-ig meghosszabbított szerződésével kell meghirdetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK