A Fertő tónál is építkezik Mészáros Lőrinc cége

A Fertő tavi vizitelep komplex fejlesztésének második ütemét nettó 9,4 milliárd forintért végezheti el a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Németh Géza, 2020. október 8. csütörtök, 06:20
Fotó: MTI Fotó

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A most közölt összeg ellentmond az Opus Global augusztusi tájékoztatójának, amelyben 8,9 milliárd forint szerepelt.

A fejlesztési terület 24 hektár. A nyertesnek a következő munkákat kell elvégeznie: kotrás, partfal kialakítás, cölöpözés, vitorlás kikötő építése 421 hajónak, továbbá az ivóvíz és a csatorna hálózat kiépítése. A nyertessel szeptember 25-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a STRABAG Építőipari Zrt. is.

Az első ütemre kiírt közbeszerzést a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tavaly februárban indoklás nélkül visszavonta. Az újabb kiírásnak nincs nyoma.

A Napi.hu korábbi információi szerint idén júliusig a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felett a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gyakorolta, de akkor azt átvette a Miniszterelnökség. Augusztusban húsz ország harminc civil szervezete írt közös tiltakozó levelet az UNESCO Világörökségi Központ igazgatójának a Fertő tó, Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize védelmében. A tiltakozás oka az, hogy a magyar kormány 32 milliárd forintra tervezett óriásberuházással egy állami tulajdonú szállodát, kempinget és motelt építtetne a védett területre és lebetonozva a part jelentős részét.

Szeptemberben két évre elosztva, 9 milliárd 179 millió forintot juttatott a kormány a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek, a beruházása első üteméhez.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.10.08 16:14

Nincs mese....a Nemzeti Együttlopás Rendszerének gőzmozdonya tovább zakatol a járvány és gazdasági válság alatt is.

A hűséges vazallusok hűségét ébren kell tartani, a nagy " nemzeti keresztyén-konzervatív " eszme a lófaszt se érdekli, abból nem lesz lojalitás...csak a lóvé biztosíthatja a hűséget....XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html