A házaspárok 405 milliárd forint babaváró kölcsönt vettek fel az OTP-nél

Az OTP Bank 405 milliárd forint babaváró kölcsönt folyósított az állami támogatású konstrukció tavaly júliusi indulásától szeptember végéig - adta hírül a bank. Tízből négyen az OTP Banknál igényelték a babaváró kölcsönt.
Domokos Erika, 2020. október 18. vasárnap, 20:44
Fotó: Getty Images

A konstrukció egyik előnye, hogy a felvett összeg 75 százaléka önerőként beszámítható ingatlanvásárlásnál, és más termékekkel is összevonható, ami jelentősen javítja az igénylők pozícióját a lakáspiacon.

Az OTP Bank és a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint ezzel a lehetőséggel élnek is az ügyfelek, a szabad felhasználású babaváró kölcsön felvételét követően a párok 16 százaléka más típusú kölcsönterméket is igénybe vett, és többségük az ingatlanvásárlást jelölte meg kitűzött célként.

A banknál 10 százalék azoknak az ügyfeleknek az aránya, akik az államilag támogatott kamatozású kölcsön folyósítását követő három hónapban lakáshitel-szerződést is kötöttek.

A babaváró kölcsön felső határa 10 millió forint, ezért is érdemes a lakásvásárlást tervezőknek körbenézniük, hogy milyen egyéb családtámogatási formákat vagy piaci konstrukciójú termékeket vehetnek igénybe.

A babaváró kölcsön kombinálható a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), a falusi csokkal, vagy a jelzáloghitel meghatározott összegű elengedésével. További lehetőség a csok és a falusi csok mellé az akár 20 évre igényelhető kamattámogatott hitel, amely kiszámítható törlesztést biztosít az új otthont kereső családok számára. A lehetséges kombinációk számát növeli, ha az államilag támogatott konstrukciókat piaci termékekkel is összekapcsolják az ügyfelek - írta az OTP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.10.19 10:49

@acdc: jaja.
405milliárd, az... hát, az annyi mint kb extra 120ezer baba, ifjúmagyar, homo kriszti ánusz.
és 10 év alatt... vagyis évi átlag plusz 12ezer. miközben már most kb évi plusz 60ezer kéne...
meh.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2020.10.19 10:21

Majd ezt sem fogják tudni visszavezetni és az államnak kell beavatkozni (közpénzből visszafizetni) ami még jobban visszalöki a forintot a béka segge alá.
Magyarisztánban barom aki beosztja a pénzét és nem adósodik el.10 éve már eljátszottuk ezt, most ugyanezek miatt a marhák miatt szopunk. Akinek nem telik rá az ne szaporodjon!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html