Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar Ikea már tavaly januárban bejelentette, hogy a régióban először a cseh és szlovák piacon tesztelt használtbútor-szolgáltatását Magyarországon is bevezeti, de a konkrét időponttal eddig adós maradt a társaság.

A magyar Ikea hétfőn közölte: "Június 15-én Magyarországon is elindítja a bútorok második élete elnevezésű szolgáltatását. A lehetőség mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő Ikea bútorait. A kezdeti időszakban a soroksári IKEA áruház fogadja és értékesíti majd a lakberendezési termékeket". A használt bútorokra egyéves garanciát biztosít a cég, kivéve azokra a sérülésekre, amelyek már a bútor eladásakor megtalálhatóak voltak a terméken.

A szolgáltatás a következőképpen működik: a vásárlók eladásra kínálhatják a lakberendezési vállalat erre a célra fejlesztett weboldalán, a bútorról készült fényképek és termékleírás feltöltésével. A vevőszolgálati fényképes elbírálás során az Ikea azt vizsgálja, hogy az adott termék valóban használható-e még más számára, majd árajánlatot küld az eladónak. Ez a legtöbb termék esetében az eredeti vételár 30 százaléka, ami lehetővé teszi, hogy a bútor minél hamarabb gazdára találjon. Az árajánlat lehet magasabb is, amennyiben a bútor alig használt vagy kifejezetten jó állapotban van. Kisebb sérülések, karcolások nem jelentenek problémát, ám minden hibáról fényképes dokumentáció szükséges.

Amennyiben az ajánlatot az eladó elfogadja, - hasonlóan, mint más, használt termékeket kínáló felület esetében - neki kell gondoskodnia arról, hogy az adott terméket összeszerelt állapotban elvigye az Ikea-üzletbe, amelyeket a vállalat először a soroksári áruház leértékelt áruk (FYND) részlegén értékesít tovább.