Szerencsejáték Zrt.: egyre jobban élnek a magyarok, többet költenek lottóra, tippmixre

A Szerencsejáték Zrt. 542,6 milliárd forint árbevételt és több mint 27,5 milliárd forint adózott eredményt ért el 2019-ben, az EBITDA mutatója pedig 35,5 milliárd forintra nőtt - közölte hétfőn az MTI-vel a nemzeti szerencsejáték-szervező, amely tavaly 114,4 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához, különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában.
Domokos Erika, 2020. szeptember 28. hétfő, 16:56
Fotó: Napi.hu

Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. szerint a kedvező makrogazdasági adatok és a lakosság szabadon elkölthető jövedelmének pozitív alakulása támogatóan hatott a szerencsejáték keresletre. A nemzeti lottótársaság jelentős működési hatékonyság növelő intézkedéseket, digitális csatorna-, és termékfejlesztéseket vezetett be tavaly, amelynek következtében 10 százalékot meghaladó árbevétel növekedést ért el a vállalat.

Lottó

A társaság a 2019-es beszámolója szerint a számsorsjátékok értékesítése 131,4 milliárd forinttal zárt tavaly, amely a 2018-as évnél 9,7 százalékkal magasabb. Ebben különösen az Ötöslottó, a Hatoslottó és a Joker tavalyi év tavaszán és év végén tapasztalható jelentős főnyeremény halmozódásának, valamint a Szerencse Hetek különsorsolásos akcióknak volt nagy szerepe.

Tippmix

A sportfogadási játékok termékcsoportja annak ellenére tudott 10,4 százalékkal, 255 milliárd forintra bővülni, hogy tavaly nem került sor sportfogadási szempontból kiemelkedő labdarúgó világeseményre. A földi értékesítő hálózatban játszható Tippmix esetében 9,2 százalékos (179,4 milliárd forintos árbevétel), az online elérhető Tippmixpro esetében 13,9 százalékos (74,1 milliárd forintos árbevétel) növekedés figyelhető meg, így a játékcsoport árbevételi részaránya a teljes forgalomból 47,1 százalékot tesz ki.

Sorsjegy

A sorsjegyek tavaly az előző évnél 11,9 százalékkal magasabb, 125,3 milliárd forintos bevételi számokat hoztak. 2019-ben hat alkalommal jelent meg új sorsjegy vagy sorsjegy-család - írta az Szrt.

Czepek Gábor vezérigazgató közölte, hogy terveik szerint ellensúlyozzák a koronavírus-járvány negatív hatásait és a tavalyi évet meghaladó bevételt érnek el idén is. A járványra értékesítés ösztönzéssel és fejlesztésekkel válaszoltak, emellett kiemelte a játékosok digitális csatornák felé való terelését, hálózatvédelmi és fejlesztési akcióterv elindítását 2100 partnerük részére és új online játékaink fejlesztését. E-sportokra már augusztus óta lehet fogadni, míg az online sorsjegy ősszel, a virtuális sportjátékfogadás pedig várhatóan 2021 elején jelenhet meg a kínálatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.28 17:54

Ebben az országban félreértelmezik a valóságot.
A többlet költés nem a jólét mutatója, hanem a reményé, kilátástalanságé, mivel munkából nem fog elérni semmit.
A munkabérnek csúfolt morzsa arra elég, hogy bedobja Fortuna zsebébe és reménykedjen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Totya55, 2020.09.28 17:34

És a szemét CÖF ismét hány száz milliót kap ebből?és a sport akiknek az államfizet milliárdokat? És az egészségügy stb ? Én elvenném az egészet tőlük és nem biznám a kormányra mert ők is ezeknek adnak, miközben TAO támogatással egy csomó milliárdot nem közpénznek tartanak. Felháborító az egész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html