Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elköltözik a Városligetből az 1450 néző befogadására alkalmas Fővárosi Nagycirkusz.  A Magyar Közlönyben nemrég megjelent határozatból csupán annyi derült ki, hogy a Nyugati pályaudvar mellé, az egykori, elhanyagolt vasúti épületek - köztük a terület nagy részét elfoglaló, kiürült fűtőház - helyére kerül a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. - írja a Népszava.

A cirkusz jelenlegi, Széchenyi Fürdővel szembeni épületét elbontják majd, a helyére pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert kerül majd. Viszont a porondon zajló művészeket - vagy legalábbis a szakmát - nem zavarja a költözés híre, sőt, sok szempontból jobban is járnak egy új épülettel. Most az uniós előírások miatt egyre nehezebb az állatoknak megfelelő körülményeket biztosítani.

Valamint a cirkuszművészeti kormánybiztos, az egykori bűvész Fekete Péter szerint a Városligetben nem lehet próbatermet kialakítani, nincsen próbamanézs, a lovakat nem lehet futtatni. A már államtitkárrá előlépett politikus csak azért mentegetőzött, hogy a Nyugati melletti területnek nincs kötődése a Városligethez, mégis a Liget Budapest Projekt része lesz a beruházás.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a Podmaniczky utcában lévő területet rozsdaövezetként tényleg nem érdemes hagyni, de úgy látja, ott parkosítani kéne, nem egy újabb gépkocsi-forgalmat növelő létesítményt felhúzni oda.