A Szanálási Alap visszafizette az MKB átszervezésére felvett hitelt

A Szanálási Alap lejárat előtt visszafizette az MKB Bank szanálásának finanszírozására felvett 45,5 milliárd forint és 166,9 millió euró összegű hitelét - tájékoztatta az MTI-t az Országos Betétbiztosítási Alap pénteken.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 3. péntek, 13:41
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A hitel eredeti futamideje 10 év volt, 2025. december 22-én járt volna le. A Szanálási Alap az Erste Bank Hungary, a K&H Bank, az OTP Bank, valamint az UniCredit Bank konzorciumától vette fel a hitelt. A hitelt a Szanálási Alap leányvállalataként működő MSZVK Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt. finanszírozására vették fel, amely az MKB Bankról leválasztott portfóliót kezelte.

Az MSZVK Zrt. a hozzá került portfóliót hatékonyan és eredményesen kezelte, mely lehetővé tette számára, hogy a Szanálási Alaptól kapott finanszírozást teljes körűen, lejárat előtt visszafizesse. A Szanálási Alap pedig a leányvállalatától kapott törlesztésből képes volt a piacról felvett konzorciális hitelének lejárat előtti végtörlesztésére.

A lejárat előtti végtörlesztéssel a Szanálási Alap jelentős összegű kamat- és díjteher alól mentesült - olvasható a közleményben, melyet az MTI szemlézett. (Kiszáll az MKB-ból Matolcsy jobbkeze.)

HOZZÁSZÓLÁSOK