A Tesco külföldre viszi a magyar dinnyét

Magyarországi üzleteiben mintegy 10 ezer tonna magyar dinnyét értékesít a nyári szezonban a Tesco, míg cseh, lengyel és szlovák egységeibe további több mint 8000 tonna hazai termelésű gyümölcsöt exportál. A kínálatban a szállítókkal együttműködésben kifejezetten az áruházláncnak fejlesztett dinnyefajták is szerepelnek, például a hosszúkás magszegény és a bébidinnye - adta hírül a lánc.
K. Kiss Gergely, 2018. július 31. kedd, 15:20
Fotó: Pexels

A Tescóban jelenleg kizárólag magyar termesztésű görögdinnye kapható, amelyet az áruházlánc 4 dinnyeszállító partnere az ország jelentősebb dinnyetermesztő régióiban, Békés, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megyékben termeszt - olvasható közleményükben.

A Tesco üzleteiben a magyar vásárlók összesen hatféle magyar görögdinnye fajtából választhatnak. Az áruházlánc a legnagyobb volumenű értékesítésre a hagyományos magos dinnyéből számít: ebből mintegy 8800 tonnát tervez értékesíteni. Emellett a fekete magszegényből 910 tonna, mini görögdinnyéből 140 tonna, a sárgahúsúból pedig 160 tonna értékesítését tervezi.

A Tesco a belföldi értékesítés mellett 8000 tonna hazai görögdinnyét szállít nyáron a többi közép-európai áruházba. A korábbi évekhez hasonlóan a hagyományos magos görögdinnye mellett magnélküli fajták is felkerülnek a magyar termelőktől induló cseh, lengyel és szlovák kamionokra.

A Tesco hazai partnereivel a dinnyeválaszték bővítésére törekszik. Ennek eredményeként két új terméket is a hazai fogyasztók ismerhettek meg először. A Dombegyházi EURO TÉSZ Kft.-vel közösen fejlesztett magszegény bébi görögdinnye fajta 1-2 kilogramm tömegű, kis méretű, magszegény és kemény húsú gyümölcs. A másik újdonság a hosszúkás magszegény dinnye a klasszikus hosszúkás dinnye továbbfejlesztett változata, de édesebb és frissességét is tovább megőrzi - a hipermarketek választékába júliusban került be.

A fotó forrása: freestocks.org/Pexels

HOZZÁSZÓLÁSOK