Az elemzői várakozásokkal egyezően európai kereskedési idő végén az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,20 és 0,24 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,13 százalékkal állt mínuszban.

A még nem hivatalos záróadatok alapján Londonban 0,52 százalékkal alacsonyabban fejezte be a keddi kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index viszont 0,06 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig 0,16 százalékkal csökkent. Madridban 0,19 százalékkal, Milánóban 0,48 százalékkal végzett alacsonyabban a tőzsdeindex.

Az indexeket elsősorban a banki részvények húzták le. A banki papírok ágazati indexe 1,2 százalékkal csökkent. Kiábrándító éves eredménye miatt a HSBC bizonyult a nap egyik legnagyobb vesztesének, részvénye több mint négy százalékkal gyengült.

Kiemelkedő teljesítményt ért el viszont a Heidelberg Cement részvénye, több mint három százalékos erősödéssel eredménybeszámolójának köszönhetően.

Az olajár kedden lefelé korrigált, majd vegyesen alakult a múlt heti és a hétfői nagy emelkedés után. Az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára hordónként 65,88 dolláron 0,93 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben. A WTI ára viszont már 0,02 százalékkal 55,99 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,19 százalékkal jegyezték erősebben 1,1330 dolláron, az arany ára 1,45 százalékkal unciánként 1341,25 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!