A bankok támogatják a Mal reorganizációs programjának végrehajtását

A bankok támogatják a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. reorganizációs programjának végrehajtását, az intézkedési csomagot mind a négy bank elfogadta a múlt héten és még karácsony előtt megküldik a cégnek kidolgozott feltételrendszert - közölte a timföldgyár vezérigazgatója az MTI-vel szerdán.
MTI-Eco, 2012. december 19. szerda, 08:33
Fotó: Napi.hu

Bakonyi Zoltán ezt arra reagálva közölte, hogy a kormány szeptemberben stratégiailag kiemelt jelentőségű céggé nyilvánította a Mal Zrt.-t, a Magyar Közlönyben legutóbb megjelent rendeletével pedig a cég kiemelt szerepét megerősítő szabályokról intézkedett.

Hangsúlyozta, hogy a Mal a korábbi kormánydöntés óta, az elmúlt négy hónapban is folyamatosan termelt. Két feltárósor jó hatékonysággal maximális kapacitáson működik, a piacok a reorganizációs terv végrehajtásához rendelkezésre állnak - tette hozzá.

A kormány most azt rendelte el, hogy a csődtörvény további három paragrafusát is alkalmazni kell a Malra. Ezek azt rögzítik, hogy a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet, vagy az általa működtetett létesítmények nemzetbiztonsági védelem alá esnek, továbbá, hogy a társaság honvédelmi, rendvédelmi, haditechnikai, energiaellátási szempontból nemzetközi vagy országos jelentőségű, illetve a lakosság közműszolgáltatással való ellátása szempontjából stratégiailag kiemelt közszolgáltatást lát el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.19 10:53

Ezt a Kiszes maffiák által ,lopott pénzből a a patkény- szdsz segítségével elkótyavetyélt Malt államosítani kell ,persze e vételárból levonni a bírságot ,ami akár 100 milliárd is lehet ,örüljenek a tulajok ,hogy a fejük a nyakukon marad ....,,mert ha az én rokonom,gyerekem halt volna meg ,akkor nem biztos....

..minden ilyen posztkomcsi.csürhe maffiát ki kell takarítani az országból....,meg a slempjüket...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html