A bankrablás nem kifizetődő

A Magyar Bankszövetség köszönetét fejezi ki a rendőrségnek a gyors és hatékony munkáért, melynek során elfogták az Oktogon téri bankfiók rablásának elkövetőjét - közölte Kovács Levente, a szervezet főtitkára.
Napi.hu, 2016. április 1. péntek, 18:07
Fotó: Napi.hu

A bankszektor az elmúlt években olyan jelentős biztonsági és informatikai beruházásokat hajtott végre, illetve védelmi módszereket dolgozott ki, melyek hatékony támogatást nyújthatnak a bűnüldöző szerveknek, hogy az elkövetők igen nagy valószínűséggel elfogásra kerülhessenek.

A bankok az intézmények védelmét tudják biztosítani, az ennek ellenére megtörténő rablások esetén a rendőrség szakszerű munkája hozhat eredményt. Emiatt is kiemelten fontos a hatóságok és a bankszektor közötti együttműködés, amely most is sikert hozott. Az oktogoni eset is mutatja - a bankrablással felvállalt kockázat messzemenően meghaladja a megszerezhető összeget - emelte ki az elkövető sikeres elfogásával kapcsolatban Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára. Szavai szerint a bankrablás nem kifizetődő.

(Képünkön egy imitált bankrablás látható egy bankbiztonsági konferencián.)

HOZZÁSZÓLÁSOK