A Bankszövetség nem tudott arról, hogy az MNB-nek is fizetnie kell

Közleményben reagált a Magyar Bankszövetség a pénzügyi tranzakciós illetékhez benyújtott módosító javaslatra. Tájékoztatásuk szerint a módosítás több olyan elemet is tartalmaz, amelyek megfelelnek a tárgyalások eredményének, de hozzáteszik, hogy nem tudtak arról, hogy az MNB is bekerül a törvény hatálya alá.
portfolio.hu, 2012. június 28. csütörtök, 18:54
Fotó: Napi.hu

A Számvevőszéki és költségvetési bizottság által a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló a T/7037. számú törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági módosító javaslat számos olyan elemet tartalmaz, amely a Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Pénzügyi Szervezetek állami Felügyelete és a Nemzeti Bank közötti tárgyalások eredményének megfelelnek" - olvasható a Bankszövetség csütörtöki közleményében.

"A Magyar Bankszövetségnek ugyanakkor nem volt tudomása az egyes monetáris politikai eszközök illetékalapként történő nevesítéséről, a Magyar Nemzeti Bankot érintő rendelkezések egyáltalán nem képezték egyeztetés tárgyát - ezekről a rendelkezésekről a Bankszövetség csak a részletes hatásvizsgálatok elvégzését követően tud állást foglalni" - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK