A BKV a Synergont választotta

A BKV Zrt. informatikai szolgáltatásokra vonatkozó közbeszerzési eljárásának nyertese a Synergon Nyrt. lett, jelentette a közlekedési társaság.
NAPI Online, 2008. november 19. szerda, 15:30
Fotó:

A BKV Zrt. januárban mondta fel a T-Systems Hungary (ma IQSys Zrt.) 2001-ben kötött, 2010-ig szóló informatikai szolgáltatási szerződését. A felmondást követően kiírt közbeszerzési eljáráson 17 cég jelentkezett, a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Synergon Nyrt.-vel kötendő szerződéstől a közlekedési társaság - a többletszolgáltatások jelentős értékén felül - éves szinten még 300 millió, azaz a 10 évre kötendő szerződés teljes időtartama alatt több mint 3 milliárd forint megtakarítást vár.

A lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján megkötendő, határozott idejű (10 év) szerződés kedvezőbb, mint az IQSYS Zrt.-vel 2001-ben kötött szerződés - írja a társaság közleményében.

A havi szolgáltatási díj és a szerződés teljes időtartamára rögzített ár (32 987 952 387 forint) közel 10 százalékkal kedvezőbb, mint a korábbiak. Az eddigieknél kedvezőbb áron megkötendő szerződésben ugyanakkor bővebb a szolgáltatási terjedelem, valamint az azonos elemekhez kapcsolódó szolgáltatási szintek lényegesen meghaladják az IQSYS Zrt. által vállaltakat. A jelentős megtakarítás és a többletszolgáltatások mellett kedvezőbb a fizetési határidő is, hiszen 60 nap, a korábbi 30 nap helyett. A nyújtandó bankgarancia mértéke 170 millió forint, míg az IQSYS felé jelenleg fennálló bankgarancia-állomány 866 millió forint.

A szerződés megkötésére várhatóan november végéig sor kerül.

HOZZÁSZÓLÁSOK