A BMW Magyarország 2018-ban is rekordértékesítést vár

A BMW Magyarország idén is rekordértékesítésre számít BMW és Mini modelljeinél - mondta Massimiliano Di Silvestre, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
Domokos László, 2018. május 17. csütörtök, 07:31
Fotó: AFP

Tavaly 2698 BMW-t adtak el, Miniből pedig 224 darabot. Idén eladott autók száma alapján abban bíznak, hogy felülmúlják a tavalyi értékesítést, hiszen január és április között a BMW értékesítések 17 százalékkal, a Mini eladások pedig 25 százalékkal nőttek, és erősödött piaci részesedésük is.

Az év hátralévő részében további bővülést remélnek, miután most mutatták be a Mini három típusának (a 3, az 5 ajtós és a Cabrio) új változatait, illetve korábban a Countryman hibrid változatát. Tavasszal mutatták be a BMW idei új modelljeit: az X2-es szabadidő-autót, és érkezik az 5-ös sorozat legerősebb, M-es változata, majd a legnagyobb szabadidő-autójuk, egy teljesen új modell, az X7-es is. Hamarosan bemutatják a hibrid sportautójuk nyitott változatát, az i8 Roadstert is.

Tavaly 140 vásárló választotta a BMW i3 és i8 modelleket.

A BMW a magyarországi újautópiacon 2,3 százalékkal részesedik, azonban a prémium szegmens egyik éllovasa: a Datahouse adatai szerint utóbbi kategóriában részesedése 23 százalék volt tavaly.

A fotó forrása: Jacques DeMarthon/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK