Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szombati cikke emlékeztet, hogy a CBA még tavaly bontott szerződést csődbe jutott Nógrád megyei partnerével, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel, miután az hónapokig nem fizetett dolgozóinak - olvasható az MTI lapszemléjében.

A salgótarjáni székhelyű Palóc Nagyker a 90-es évek eleje óta a legnagyobb foglalkoztató volt Nógrád megyében és környékén. Ám tavaly szeptemberben azzal került a hírekbe, hogy 1300 dolgozójának nem utalta át munkabérét, illetve be kellett zárnia üzleteit, mert nem tudott fizetni az áruért. Sorozatban harmadik veszteséges éve volt a 2015-ös, ekkor már 1,9 milliárd forintos mínusszal zárt.

Sok egykori dolgozónak fizetett végül a Palóc, de volt olyan egykori alkalmazott, aki kivárt, és a bérgarancia-alapra számított.

Sokan megkapták a bérszámfejtő-papírt, de a bért még nem, ők sajnos kicsúsznak a bérgarancia-alapból. Nekik a Palóc Nagykernek kell benyújtaniuk az igényüket amikor a cég elkezdi értékesíteni épületeit, így biztosan mindenki megkapja elmaradt fizetését - mondta a lapnak Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára. Pontos elmaradt összeget és dolgozói létszámot nem tudott, de szerinte több száz emberről lehet szó, nekik igyekeznek minden segítséget megadni, hogy végre a pénzükhöz jussanak.