Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A TV2 Media Group Holdings Kft. és annak tulajdonosai, illetve ügyvezetői Yvonne Dederick és Simon Zsolt bejelentik, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a mai napon kézbesített végzésében első fokon elutasította a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét, amelyben a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként történő bejegyzését és az ügyvezetők törlését kérte - írta a médiacég és két tulajdonosa közleményében.

Yvonne Dederick és Simon Zsolt korábbi közleményüknek megfelelően ismételten megerősítik, hogy az Andy Vajna cégével, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa a Magyar Broadcasting Co. Kft.

Dederick és Simon szerint a cégbíróság e döntése megerősíti, hogy ők a TV2 Media Group Holdings tulajdonosai, továbbá azt is hogy a Megapolis Media Zrt. képviselőinek e tárgyban tett kijelentései valótlanok.

Andy Vajna a kereskedelmi tévét üzemeltető cég, a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting nevű Simon-Dederick-féle vagyonkezelő cég üzletrészeinek tulajdonjogát szerezte meg.

Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly korábbi bejelentése szerint médiacége, a Megapolis Media Zrt. a 2014-es opciós jogával élve a TV2 Média Csoport Kft.-t tulajdonló holdingcéget, a TV2 Media Group Holdings Kft.-t vásárolta meg október 13-án, Vajna előtt két nappal.

Cégbíróság: Vajna a a TV2-t üzemeltető cég tulaja

A cégbíróság januárban már bejegyezte a kereskedelmi csatornát üzemeltető cég, a TV2 Média Csoport Kft. tulajdonosának Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos vállalkozását, a Magyar Broadcasting Kft.-t. A Vajna-cég közleménye szerint kifizette és megvásárolta a TV2-t üzemeltető TV2 Média Csoport Kft. vételárát. Ehhez, mint ismertté vált, a milliárdos vállalkozó és kormánybiztos többmilliárdos hitelt kapott egy banki konzorciumtól, amelynek tagja az állami Eximbank és az OTP Bank is.

Vajnáék átvállalják a TV2-ös cég ProSiebenSat1 (a tévét hitelbe eladó német tulajdonos) felé fennálló hitelkötelezettségeit is.