Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyar bankár lett a CIB Bank első embere. Ahogy tavaly októberben a Napi.hu beszámolt róla, az olasz anyabank magyar vezetőt kerestetett fejvadászokkal. Az Intesa Sanpaolo 2014. áprilisban Simák Pált nevezi ki a bankcsoport magyarországi érdekeltségének, a CIB Bank igazgatósági elnökévé és vezérigazgatójává.

Fabrizio Centrone, a bank igazgatóságának jelenlegi elnöke és vezérigazgatója a jövőben az Intesa Sanpaolo-csoporton belül fog új, felelősségteljes vezető pozíciót betölteni. Simák Pál, az egyik legnagyobb magyarországi pénzintézet, az MKB Bank pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként, majd elnök-vezérigazgatójaként, a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cégnél vezető beosztásban töltött pályafutását követően, jelentős tapasztalatokat szerzett az elmúlt 6 évben a magyar bankszektorban.

Ignacio Jaquotot, az Intesa Sanpaolo nemzetközi leánybanki divíziójának vezetője a kinevezésről elmondta: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy Pál csatlakozott abBankcsoporthoz. A több cégnél és országban szerzett széleskörű nemzetközi tapasztalatának köszönhetően Pál ideális választás a CIB Bank első számú vezetőjének pozíciójára. Meggyőződésem, hogy irányításával a CIB Bank új üzleti stratégiájának megvalósítása, a Bankcsoport magyarországi működésének új alapokra helyezése sikeres lesz."

Simák Pál március 31-ével mond le az MKB Bank elnök-vezérigazgatói pozíciójáról, hogy pályafutását egy másik pénzintézetnél folytassa. Utódjául a fő tulajdonos BayernLB Sebők Andrást, a bank jelenlegi operációért felelős vezérigazgató-helyettesét nevezte ki - közölte a csütörtükon az MKB Bank.