A CIG-é lettek az MKB-biztosítók

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közvetlen egyedüli irányítást szerezzen az MKB Életbiztosító Zrt. felett, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. felett - közölte a CIG Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.
MTI, 2016. december 22. csütörtök, 17:56
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a felek idén október 7-én írták alá a szerződést, melynek értemében a társaság az MKB Életbiztosító Zrt. 98,97 százalékát, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. 98,98 százalékát vásárolja meg a Versicherungskammer Bayerntől.

Mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélye megérkezett, a tranzakciót a felek a köztük lévő megállapodás értelmében 2016 év végéig tervezik lezárni.

Az MNB egyúttal engedélyezte a Vinton Vagyonkezelő Kft. és tagjai közvetett részesedésszerzését is. A Vinton és tagjai a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 15,73 százalékos részesedéssel rendelkeznek, a tranzakciót követően az MKB Életbiztosító Zrt.-ben és az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben 15,57 százalékos mértékű közvetett részesedést szereznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK