A CIG Biztosító előkészíti tőzsdére menetelét

A CIG Biztosító szerdán benyújtja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) engedélyezésre a részvényei nyilvános forgalomba hozatalának és a nyilvános értékesítésnek a részleteit tartalmazó kibocsátási tájékoztatót - közölte a biztosító kedden az MTI-vel.
MTI-Eco, 2010. augusztus 31. kedd, 15:25
Fotó:

A nyilvános forgalomba hozatal, valamint a nyilvános értékesítés sikeres lezárását követően a CIG kezdeményezi törzsrészvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére, a részvények B kategóriájába.

A CIG Pannónia Életbiztosító már alapításától, 2008 januártól célul tűzte ki, hogy az arra megfelelőnek tartott időpontban bevezeti részvényeit a tőzsdére. Ezzel összhangban az igazgatóság határozatot hozott - a korábbi közgyűlési döntésnek megfelelően - a társaság alaptőkéjének új részvények nyilvános forgalomba hozatalával történő felemeléséről. Az új részvények piacra vitele mellett a társaság egyes jelenlegi részvényesei is értékesítik papírjaikat, így kombinált értékesítési eljárásra kerül sor.

Az MTI kérdésére sem a kibocsátott új részvények számát és értékét, sem pedig a meglévőből eladásra felajánlott mennyiséget és értéket nem közölte a biztosító illetékese, mivel az a kibocsátási tájékoztatóban szerepel, az pedig a PSZÁF általi jóváhagyásig nem nyilvános.

A céginformáció adatai szerint a CIG közgyűlése idén júniusban határozott arról, hogy az 1 832 090 680 forint jegyzett tőkét 1 934 702 360 forintra emeli.

A nyilvános értékesítéshez szükséges folyamat vezető szervezője az Equilor Befektetési Zrt., értékesítési partner az MKB Bank Zrt., a társaság jogi tanácsadója pedig a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda.

Az igazgatóság döntött arról is, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító zártkörűből nyilvánosan működő részvénytársasággá alakul. A működési forma megváltozására tekintettel szeptember 1-jétől CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. néven folytatja működését a társaság.

Az igazgatóság hatályba léptette az audit bizottság tagjainak megválasztásáról szóló, korábbi közgyűlési határozatot. Így szeptember 1-jétől kezdődően az audit bizottság tagjai: Bayer József, Charles J.L.T. Kovács és Vizi Attila Gergely.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.31 16:52

A világ bulija a Járai biztosítója (természetesen a tulajdonosoknak nem az ügyfeleknek ) ellenben ami manapság a B kategóriás részvények bevezetéskori és az azt követő hónapok évek árfolyamait illetve a részvények likviditását illeti , hát az bizony nagyon gáz ( Keg stb..). Persze ha a nagy alapok beteszik a portfoliójukba akkor lesz benne mozgás és nem dől össze az ár viszont a B kategóriától mindenki ugrik egy hátast !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html