A CIG leányvállalatának jelentős betétje van a Széchenyi Bankban

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 100 százalékos leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (EMABIT) 170 millió forintos követelése áll fenn a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel szemben - közölte a tőzsde honlapján hétfőn az életbiztosító.
MTI-Eco, 2014. december 8. hétfő, 16:10
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzeti Bank december 5-én vonta vissza a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte a végelszámolását. Az EMABIT-nak 170 millió forint összegű bankbetétje van a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél, így betéti követelése áll fenn a bankkal szemben. A fennálló követelés az EMABIT szavatoló tőke megfelelését nem érinti - áll a közleményben.

A betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap 30 millió forint értékhatárig kártalanítja. Az összeghatár feletti betétrészek ügyének rendezéséről a végelszámolás során születik döntés.

A nemzetgazdasági tárca a múlt héten megerősítette, hogy a magyar állam kisebbségi tulajdonában lévő hitelintézet megszűnése nem okoz zavart a pénzügyi rendszerben.

Az MNB pénteki közleménye alapján az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) azért vonta vissza a bank tevékenységi engedélyét, mert a hitelintézet működése nem felelt meg a jogszabályi rendelkezéseknek, és súlyosan megsértette a felügyeleti hatóság határozatát is.

HOZZÁSZÓLÁSOK