BUX
41002

A Coop-ot is bekebelezné az OTP-vezér cégcsoportja

A legnagyobb boltszámú hazai hálózatra vetett szemet a többek között a Pick Zrt.-t is birtokló agrár- és élelmiszeripari óriás Bonafarm-csoport tulajdonosa - írta a HVG.

NAPI, 2011. szeptember 1. csütörtök, 11:22

Az üzletláncok forgalom szerinti rangsorában stabilan a harmadik helyen álló, több mint ötezer boltot számláló Coop-csoport a válság egyik viszonylagos nyertese - és nem csak amiatt, hogy nem fizet válságadót.

A válság nyerteseinek a magyarországi láncok kisboltjai, továbbá az agresszíven terjeszkedő diszkontok látszanak. Utóbbiak növelték a legnagyobb mértékben - 4,3 százalékkal - a forgalmukat, amihez döntően járultak hozzá a két német kemény diszkont, a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi piacot az utóbbi pár évben jócskán átszabó Lidl és Aldi sorozatos boltnyitásai.

A lap szerint a Pick Zrt.-t is birtokló Bonafarm-csoportnak azért érné meg a Coop megvásárlása, mert a statisztikák szerint egyre erősödő tendencia, hogy a fogyasztók a lakóhelyükhöz közeli boltokban vásárolnak. A Coopnak több mint ötezer boltja van országszerte, és hazai lánc lévén nem kell válságadót fizetnie, ami szintén vonzóvá teheti a befektetőknek.

Idén júniusban a hazai üzletek 658 milliárd forint forgalmat bonyolítottak, ami 0,5 százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz képest, az első félévben pedig stagnálást.