A Coop is bevásárolt a Match-Profi üzletekből

Tovább terjeszkednek a magyar kiskereskedelmi láncok: a CBA mellett a Coop-csoport szerezte meg a Magyarországról kivonuló, francia Delhaize-csoport Match és Profi üzleteit.
NAPI, 2012. november 15. csütörtök, 18:21
Fotó: Napi.hu

Magyarország egyik legnagyobb hazai tulajdonban álló kiskereskedelmi franchise rendszere, a Coop-csoport lezárta a Match és Profi hálózat boltjainak megvásárlására irányuló tárgyalásait, ennek eredményeképpen 62 Match és Profi bolt kerül a Coop tagvállalatainak tulajdonába - jelentette be a vállalatcsoport. Korábbi információk szerint az üzeletek többsége vidéki, de van köztük budapesti is. A boltok megvásárlását a csoport egyrészt saját erőből, másrészt kereskedelmi banki hitelek igénybevételével finanszírozza.

A CBA is átvett 48 üzletet

A szintén magyar CBA kiskereskedelmi lánc 48 üzletet mazsolázott ki a francia érdekeltségű Match-Profi hálózatból, ezeknek a nagyobbik részét már a héten átveszi, a többit menet közben - jelentette be a magyar élelmiszer lánc az MTI-n keresztül. A francia Delhaize-csoportnak mintegy 200 üzlete volt eddig hazánkban. A CBA a tervek szerint a boltokkal a munkatársakat is átveszi - mondta lapunknak Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője. A tervek szerint megkezdődik az üzletek átalakítása, felújítása is.

HOZZÁSZÓLÁSOK